Google’a Blogger Site Haritası Ekleme %100 Garantili

Öncelikle Google Web Yöneticisi Aracından sitenizi doğrulayın.

https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=tr adresine girip “Site Ekle” butonuna basın site adresinizi başında  "www."  olarak girin ve verilen metatag kodunu, blogger hesabınızda "Yerleşim" --- "Html düzenle" şablonun en üstlerinde bulunan  kodunun hemen altına yapıştırın. Kodu aldığınız sayfaya dönüp “Doğrula” butonuna basın.

Blogger Site haritası gönderme bazı durumlarda hatalar verebiliyor. Birçok kişi farklı kodlar kullanıp yine başarısız olabilir. En doğru kodu yine Google Web Yöneticisi Aracından sağlayıp, site haritamızı garanti şekilde %100 garantili ekleyeceğiz. Bu yöntem için aşağıdaki yönergerleri izleyin,
1.        Sitemizi doğruladıktan sonra, kontrol panelinden “Site Yapılandırma” nın altındaki “Tarayıcı Erişimi” ni tıklayın.

Açılan sayfadaki kutucukta aşağıdaki gibi robot.txt miz görünecektir.

2.        User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Sitemap: http://www.seokilavuzu.com/feeds/posts/default?orderby=updated

3.        Bize lazım olan yer, kutucuktaki Linkte bulunan http://blogadı.blogger.com/’dan sonra gelen kısımdır. Bu kısımı kopyalayın.

4.        “Kontrol Paneli” nde, “Site Yapılandırma” nında altında ki “Site Haritaları” bölümüne girin ve “Bir Site Haritası Gönderin” e tıklayın.

5.        Açılan kutucuğa, az önce robot.txt den kopyladığımız bölümü yapıştırın ve “Site Haritası Gönder” e tıklayın.

1 kişi bu yazıya yorum yapmıştır.:

Seohocasi.com dedi ki...

Seo'nun detaylarını oldukça anlaşılır bir şekilde açıklamışsınız. Çok Teşekkürler.

Yorum Gönder